PERSEDIAAN KE ASRAMA FUTURE YOU KELAS MAYA

STRATEGI PEMBANGUNAN DIRI MENUJU KECEMERLANGAN:
PELAN TINDAKAN SAYA

Every Student Has a Story:
Uncovering Your Best Potential

Di Kelas Maya, kami memahami bahawa setiap pelajar adalah unik, memiliki potensi yang berbeza, dan memerlukan pendekatan yang khusus untuk membina landasan kecemerlangan bermula dari peringkat sekolah. 

Dalam program inovatif kami, kami memfokuskan kepada mencungkil potensi diri dan strategi berdasarkan masalah – masalah yang selalu dihadapi oleh pelajar.

Melalui program ini, pelajar akan mempelajari dan menerapkan strategi pembelajaran yang paling efektif sesuai dengan kecenderungan mereka, serta menguasai teknik pengurusan stres yang berkesan. Ini semua bertujuan untuk membantu mereka mencapai potensi penuh mereka dalam pelajaran dan kehidupan.

STRUKTUR PROGRAM

Bengkel Landasan Kecemerlangan LIVE

Apa Impian diri anda? Bagaimana ingin mencapai impian dengan mengenali potensi diri? Semua pelajar berbeza dan semua pelajar ada potensi untuk berjaya.

Jadual Bengkel LIVE

Templat Pelan Tindakan Saya

Apabila pelajar menghadapi subjek yang sukar. Bagaimana mereka hadapi? Adakah dengan memaksa diri mengunakan teknik hafalan dan latih tubi? Atau mengunakan kelebihan diri untuk menghadapi subjek yang sukar.

Terdapat pelbagai Templat yang menghasilkan strategi terbaik dan berbeza bagi setiap pelajar berdasarkan kecenderungan diri.

Terdapat 32 muka surat Templat yang boleh dimuat turun dan di cetak.

eBook Panduan
Pembangunan Diri

Terdapat 4 bab sebagai rujukan pada bila – bila masa. Pelajar boleh merujuk ebook ini berdasarkan kecenderungan diri. Terdapat 264 muka surat berdasarkan 9 kecenderungan berbeza.

Struktur eBook
Panduan Pembangunan Diri

 • 1.1 Perjalanan Menuju Kedewasaan
 • 1.2 Dorongan Dalam Kehidupan
 • 1.3 Mengapa Kita Perlu Buat Perkara yang Kita Suka?
 • 2.1 Apakah Kecenderungan Saya?
 • 2.2 Aktiviti dan Refleksi Diri
 • 2.3 Intervensi dan Strategi
 • 3.1 Ayuh Belajar dengan Mudah!
 • 3.2 Teknik Belajar Subjek yang Sukar
 • 3.3 Aktiviti Sekolah yang Terbaik untuk Saya
 • 3.4 Bagaimanakah Saya Hadapi Stres dengan Baik?

4.1 Mencorak Kehidupan untuk Masa Depan yang Cemerlang

DAFTAR

Sekiranya anda tidak dapat membuat pembayaran melalui borang di atas, anda juga boleh melakukan pendaftaran secara manual di sini

SOALAN LAZIM

Strategi Pembangunan Diri adalah suatu program untuk mengenal potensi diri dan menghasilkan strategi terbaik untuk diri sendiri bagi mencapai kecemerlangan.

Program Pembangunan Diri Kelas Maya:

 1. Templat Pelan Tindakan Saya
 2. eBook Panduan Pembangunan Diri
 3. Bengkel Landasan Kecemerlangan

Pelajar akan mengisi templat untuk menghasilkan pelan tindakan peribadi yang unik.

Pelajar yang ingin mengoptimumkan potensi diri perlu hadir sekurang-kurangnya sekali. Sesuai untuk pelajar 11 – 17 Tahun.

Ibu bapa boleh menemani anak sekiranya perlu. Namun, ibu bapa hanya boleh berkongsi peranti (device) yang sama sahaja. Tidak boleh log masuk lebih dari 2 peranti serentak. Rakaman juga akan diberikan di dalam Portal Kelas Maya.

Hanya pelajar yang hadir sewaktu Sesi LIVE Program Landasan Kecemerlangan layak mendapatkan e-sijil penyertaan. Link sijil akan diberikan sewaktu Program. 

Sekiranya pelajar tidak dapat hadir secara LIVE, pelajar perlu menunjukkan bukti pelajar telah menyiapkan templat untuk layak mendapatkan e-sijil.

Program Kecenderungan adalah dalam Bahasa Melayu